سمیه قاسمی شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰

رنو داستر

این روزها اگر بخواهید با بودجه‌ای محدود انتخابی متفاوت داشته باشید و خودرویی با قد و قواره بلندتر از سدان‌های معمولی سوار شوید، ناچار به خرید یکی از ‌کراس‌اوورهای چینی بازار هستید. اما مدتی است با متنوع شدن محصولات جدید رنو در ایران، که ویژگی مشترکشان قیمت پایین‌تر از سایر خودروهای اروپایی است، پای ‌کراس‌اوور نوپای این شرکت به ایران باز شده است. رنو داستر که با قیمت حدود ۱۰۰ میلیون تومانی‌اش آمده تا گوی سبقت را از چینی‌های بازار برباید. این خودرو همزاد داچیا داستر به شمار می‌آید و از این نظر وضعیتی مشابه تندر۹۰ دارد.

 

 جدال رنو داستر و سانگ یانگ


طراحی بدنه داستر، عضلانی و کمی ‌عجیب‌وغریب است. فرم خاص چراغ‌ها و جلو پنجره در کنار خطوط برجسته روی بدنه باعث شده تا طراحی این خودرو چندان عامه‌پسند نباشد. ‌هم‌چنین مسالی مانند فاصله زیاد میان پنجره‌های جانبی و آینه‌های جانبی کوچک به طراحی این خودرو لطمه زده‌اند. البته مواردی مانند فلاپ‌های نقره‌ای زیر سپرها، باربند اسپرت روی سقف و رینگ‌های آلومینیومی‌ هماهنگ با ظاهر خودرو، از نقاط قوت طراحی داستر به شمار می‌آیند. فرم کلی بدنه اما حس ارزان‌قیمت بودن چینی‌ها را منتقل نمی‌کند و از نظر اصالت و منطبق بودن طراحی با ذات بیابانیش  کاملا از چینی‌ها سرتر است.

با قدم گذاشتن به کابین داستر، شرایط را کاملا متفاوت با شاسی‌بلندهای چینی می‌یابیم. کیفیت و دوام متریال کابین به مراتب از خودروهای چینی بهتر است. طراحی کابین شباهت زیادی با برادر کوچکش تندر۹۰ دارد و فرم دریچه‌های سیستم تهویه و کلیدهای بزرگ روی کنسول جلو و فرم کلی صفحه کیلومتر شمار بیننده را به یاد تندر می‌اندازند.

در اینجا می‌توان گفت در طراحی کابین، داستر یک تندر ۹۰ آرایش شده است! البته مواردی هم‌چون طراحی زیبای رودری‌ها، جنس مرغوب دریچه‌های سیستم تهویه و فرم زیبای فرمان، ظاهر کابین داستر را از سادگی خارج کرده‌اند. ‌هم‌چنین با سفارش پوشش چرمی ‌برای صندلی‌ها و فرمان، جذابیت‌های کابین دوچندان می‌شود. فضای کابین نیز کاملا راحت است و از این نظر مشکلی با آن احساس نمی‌شود.

هم‌چنین صندلی‌های ردیف عقب نیز قابلیت تا شدن دارند تا فضای بزرگ صندوق بار در اختیار باشد. نکته جالب در خصوص داستر، فضای بیشتر صندوق بار مدل تک دیفرانسیل نسبت به مدل دو دیفرانسیل است و در مدل تک دیفرانسیل فضای چرخ زاپاس کف صندوق بار تعبیه شده است.

داستر از نظر فهرست امکانات بسیار ناامید‌کننده است و از این نظر مغلوب چینی‌ها می‌شود. در داستر ۱۰۰ میلیونی حتی از سانروف، گرمکن صندلی‌ها، سنسور فاصله سنج، تنظیم برقی صندلی‌ها و تهویه اتوماتیک هم خبری نیست. تنها مواردی که داستر را از نظر سطح امکانات با تندر ۹۰ متفاوت می‌کنند، دکمه‌های تنظیم سیستم صوتی روی فرمان، فرمان تنظیم شونده و محافظ کودک در عقب هستند.

بحث فنی و قابلیت‌های پیشرانه جایی است که داستر می‌تواند قسمتی از خاطرات بد به جا مانده از طراحی کابین و فهرست امکاناتش را پاک کند.

داستر اروپایی از وضعیت فنی مناسبی نسبت به شاسی بلندهای چینی موجود در بازار برخوردار است. داسترهای عرضه شده در ایران از موتور ۲ لیتری ۱۳۵ اسب بخاری بهره می‌برند. مهم‌ترین برتری داستر نسبت به چینی‌ها، قابلیت آفرود بهتر است. این خودرو در دو نمونه دو دیفرانسیل و تک دیفرانسیل عرضه می‌شود. نمونه دیفرانسیل جلو از جعبه دنده ۴ سرعته خودکار و مدل دو دیفرانسیل از جعبه دنده ۶سرعته دستی بهره می‌برد.

 

 جدال رنو داستر و سانگ یانگ
 

تقسیم وزن مدل دو دیفرانسیل نسبت به مدل تک دیفرانسیل بهتر است و به لطف وجود تعلیق مستقل عقب در مدل دو دیفرانسیل، شاهد سواری نرم تر و تکان‌های کمتر بدنه هستیم. البته سیستم ترمز مدل تک دیفرانسیل قوی تر عمل می‌کند. قابلیت آفرود مدل دو دیفرانسیل از چینی‌ها بسیار بهتر است و دیفرانسیل در سه حالت AUTO ،WD2  و LOCK تنظیم می‌شود، که در حالت LOCK قدرت موتور به طور دایمی‌ به هر چهار چرخ منتقل می‌شود. اما از ابتدایی‌ترین آپشن مورد استفاده در خودروهای آفرودی، یعنی قفل دیفرانسیل، در داستر خبری نیست.

گرچه سیستم‌های ASR (کنترل هرزگردی) و CSV (کنترل کم فرمانی) به بهتر شدن سواری کمک شایانی کرده‌اند. ‌هم‌چنین وضعیت کولر و میزان صدای ورودی به کابین از خودروهای چینی بسیار بهتر است. و با وجود کیفیت مناسب متریال کابین، خبری از صداهای اضافی داخل کابین نیست.

در کل باید داستر را از نظر فنی یک پله بالاتر از چینی‌ها قرار داد. خصوصا مدل دو دیفرانسیل این خودرو که تکان‌های بدنه، کیفیت سواری و قابلیت آفرودش به مراتب بهتر از مدل تک دیفرانسیل است. ‌هم‌چنین کیفیت بالای مونتاژ کابین باعث شده تا در طول حرکت شاهد سر و صداهای اضافی نباشیم و به اکوستیک کابین داستر نمره قبولی دهیم. البته داستر با توجه به ظاهر عجیبش، از بازار دست دوم نامناسبی رنج می‌برد. اما از نظر دوام واستهلاک، هم‌چون سایر خودروهای اروپایی در رتبه مناسبی قرار دارد.

رقبای داخلی و خارجی

Hyundai ix35

Nissan Qashqai

Ssangyong Korando

 پیشنهاد نهایی


داستر قرار بود یکی از ارزان‌ترین شاسی بلند‌های بازار به شمار آید، رقبای چینی داستر در زمینه ارائه آپشن‌های متنوع، قدرتمندتر از داستر ظاهر شده‌اند، اما اگر در این رده قیمت، دوام بالا و سواری مناسب از اهمیت بیشتری برایتان برخوردار است و می‌توانید چشم به روی ضعف‌های این خودرو در زمینه سطح تجهیزات و طراحی ببندید، داستر را انتخاب کنید و با ظاهر عجیب و غریب و جدیدش، تا حدودی طعم تمایز را در خیابان‌ها تجربه کنید.


 جدال رنو داستر و سانگ یانگ
 
 جدال رنو داستر و سانگ یانگ
 
 جدال رنو داستر و سانگ یانگ
 

سانگ یانگ نیو کوراندو

کوراندو خودرویی متفاوت در سبد محصولات سانگ یانگ است. شرکت رامک خودرو با وارد کردن این مدل سانگ یانگ به ایران، تنوع در بازار کراس اوورها یا شاسی بلندهای جمع و جور را بیشتر از قبل کرده و در این میان، قیمت مناسب کوراندو جدید نسبت به رقبای پر فروش کره ایش باعث شده تا توجهات زیادی متوجه آن شود.

ایرانیان کوراندو را با نسل دوم آن که ظاهری عجیب و منحصر به فرد داشت می شناسند. اما نسل سوم کوراندو داستانی کاملا متفاوت دارد. این مدل در سال ۲۰۰۶ معرفی شد و نسخه فیس لیفت شده آن برای سال ۲۰۱۳، این روزها مهمان بازار خودرویی کشور شده است. کوراندو ظاهری زیبا و طراحی منطقی دارد.

 

 جدال رنو داستر و سانگ یانگ
 

از تغییرات اعمال شده در مدل فیس لیفت، می توان به جلوپنجره مشبک، سپر به روز شده جلو، گرافیک متفاوت چراغ های مجهز به led جلو، اسپویلر بزرگ تر در عقب و چراغ های عقب با تغییراتی جزیی اشاره کرد. بر خلاف تعدادی از محصولات سانگ یانگ، کوراندو جدید ظاهری عامه پسند و ماندگار دارد و همین عامل باعث شده تا بتواند در مقابل رقبایی همچون اسپرتیج و هیوندای توسان قد علم کند.

وسعت تغییرات مدل فیس لیفت در داخل کابین بیشتر است. فرم داشبورد، صندلی ها و فرمان به کلی عوض شده و فهرست امکانات رفاهی آن نیز پربارتر از قبل شده است. البته کنسول جلو طراحی نسبتا شلوغ و تا حدودی بهم ریخته دارد. که همین عامل باعث شده تا عادت کردن به محل قرارگیری ابزارک ها و دکمه ها نیاز به زمان بیشتری داشته باشد. کیفیت متریال استفاده شده در کابین و از همه مهم تر، کیفیت مونتاژ قطعات بسیار مناسب و دلچسب است.

فضای کابین نیز با توجه به ابعاد بدنه و در کلاس خودش، مناسب است و راحتی چهار نفر را تامین می کند. کوراندو جدید در دو تیپ اپتیمم و پرمیوم وارد ایران می شود. صندلی های جلو در هر دو مدل به صورت برقی تنظیم می شوند، اما در مدل پرمیوم، به گرمکن نیز مجهز شده اند. همچنین پوشش چرمی صندلی ها در مدل پرمیوم به جذابیت کابین افزوده است و علاوه بر همه این موارد، مدل پرمیوم آپشن هایی نظیر دکمه استارت و ایربگ سرنشینان عقب و پرده ای، نسبت به مدل اپتیمم بیشتر دارد.

کوارندو جدید با دو پیشرانه ۲ لیتری دیزل و ۲ لیتری بنزینی در بازارهای جهانی عرضه شده است. اما مدل های وارد شده به کشور، همگی از پیشرانه  ۴ سیلندری ۲ لیتری بنزینی و گیرباکس ۶ سرعته تیپ ترونیک بهره می برند. نسبت تراکم پیشرانه کوراندو ۱ به ۱۰.۵ است و قادر است ۱۴۹ اسب بخار قدرت و ۱۹۷ نیوتون متر گشتاور تولید کند. جعبه دنده عملکرد دقیقی دارد و در حالت دستی می توان دنده ها را با استفاده از دکمه های روی فرمان تعویض کرد. مهمترین تفاوت مدل های پرمیوم و اپتیمم در سیستم انتقال قدرت آن ها نهفته است.

 

 جدال رنو داستر و سانگ یانگ


در مدل پرمیوم، نیروی محرکه به هر چهار چرخ منتقل می شود و در مدل اپتیمم، تنها دیفرانسیل جلو وظیفه به حرکت دراوردن این شاسی بلند جمع و جور را دارد. به همین خاطر وزن مدل پرمیوم تا حدودی از مدل اپتیمم بیشتر است. البته این دو مدل از نظر سیستم تعلیق تفاوتی با یکدیگر ندارند. تعلیق کوراندو جدید در جلو از نوع مک فرسون و در عقب چند اتصالی مجهز به میله تعادل است. کوراندو به سامانه هایی نظیر سامانه کمکی شروع حرکت در سراشیبی HSA و کنترل زاویه بدنه و جلو گیری از واژگونی ARP مجهز شده است.

رقبای داخلی و خارجی

Kia Sportage

Hyundai ix35

Nissan QashQai

پیشنهاد نهایی


کوراندو با توجه به قیمت مناسبش، جایگاهی خوبی میان رقبا کسب کرده است. طراحی دلنشین و زیبایی دارد و کیفیت متریال کابینش هم راضی کننده است. پس کاملا ارزش دارد سراغ کوراندو کره ای بروید، چون قابلیت های فنی آن شما را راضی نگه می‌دارد.

 

 جدال رنو داستر و سانگ یانگ

 

 جدال رنو داستر و سانگ یانگ

 

 جدال رنو داستر و سانگ یانگ



شارژ سریع موبایل