ندا نیک روش دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰

آذربایجان، یک کشور اسلامی در جمهوری سابق شوروی در کنار دریای خزر است.  این کشور منبع غنی نفت است. آذربایجان در طول تاریخ این کشور یکی از بهترین مسیرها برای عبور از شرق به غرب بوده است. این کشور جزوی از امپراطوری های مختلف همچون روسیه، ترکیه و ایران بوده و در سال 1991 میلادی پس از فروپاشی شوروی، به یک جمهوری مستقل تبدیل شده است.

این کشور سرسبز جذابیت های بسیاری دارد و بیشترین جاذبه های آن در پایتخت آن یعنی باکو جمع شده اند.

مساحت: 86,600 کیلومتر مربع

جمعیت: 8.2 میلیون نفر

پایتخت: باکو

جاذبه های گردشگری

بِش بارماک داغی (Beshbarmaq Dag)

«بش بارماک داغی» به معنای «کوه پنج انگشت» یکی از جاذبه های طبیعی آذربایجان است و حدود 520 متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است. این کوه یکی از مکانهای مقدس اذربایجان نیز هست و برای آذربایجانی ها ارزش بسیاری دارد.

 

 راهنمای سفر به جمهوری آذربایجان


ایچری شِهِر (Içeri Seher)

شهر ایچری در واقع شهر باستانی باکو است که با دیواری محصور شده است. این بافت قدیمی را با نام «ارگ باکو» نیز می شناسند. این شهر در دوران پارینه سنگی ساخته شده است. خیابان ها باریک، کاخ های قدیمی و مسجدهای گوناگون با معماری های زیبا و جذاب از جمله دیدنی های ایچری شِهِر هستند. ارگ باکو در سال 2000 میلادی در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد.

 

 راهنمای سفر به جمهوری آذربایجان


ایچری شِهِر دو کاروان سرا، 3 چشمه آب و 23 محله دارد و مشهورترین جاذبه آن قلعه دختر است.

 لاهیج (Lahic)

لاهیج یکی ار روستاهای باکو است و در دامنه های جنوبی قفقاز واقع شده است. این روستا با کمتر از یکهزار نفر جمعیت، گویش فارسی-تاتی دارند و بیشترین شهرت آن برای صنعت مسگری و صنایع مسی زیبای آن است. قالی های این روستا نیز شهرت بسیاری دارند. معماری فوق العاده بازار این روستا، مناظر طبیعی خیره کننده و چشم انداز کوهستان لحظه هایی مملو از آرامش را برای گردشگران رقم می زنند.

 

 راهنمای سفر به جمهوری آذربایجان


قلعه دختر (Maiden's Tower)

برای رسیدن به بالای برج دختر باید پله های مارپیچ را طی کنید تا از بالای آن نمای 360 درجه از شهر را ببینید. این قلعه که به زبان ترکی «قیز قله‌سی» گفته می شود، 29.5 متر طول، 16 متر عرض و 6 طبقه دارد. جالب است که در گذشته این قلعه نیایشگاه آناهیتا و زرتشتی ها بوده است. این برج جزو میراث جهانی یونسکو است.

 

 راهنمای سفر به جمهوری آذربایجان


قوباستان (Qobustan)

قوباستان کوه آتشفشانی عجیبی است که می توان انواع حجاری های روی سنگ عصر سنگ و برنز را روی آنها مشاهده کرد. این کوه نیز از دیگر جاذبه های شهر باکو است.

 

 راهنمای سفر به جمهوری آذربایجان


شکی (Sheki)

شهر شکی یکی از زیباترین روستاهای آذربایجان است که در دل کوه واقع شده است. این شهر مملو از مساجد و کاروانسراهای زیبا است که همه به قرن 18 میلادی تعلق دارند. این شهر حدود 63 هزار نفر جمعیت دارد و شمال غربی باکو واقع شده است.

 

 راهنمای سفر به جمهوری آذربایجان


ارگ قدیمی باکو (Walled City of Baku )

این ارگ در ساحل غربی دریای خزر واقع شده است و جزو میراث جهانی یونسکو به شمار می رود. در این شهر قدیمی محصور شده در دیوارها می توانید کاخ شیروان شاه و قلعه دختر را ببینید. این ارگ را با نام ایچری شهر نیز می شناسند و از زمان پاره سنگی تاکنون محل زندگی انسان ها و قومیت های مختلف همچون ساسانی، زرتشتی، شیروانی، ایرانی، عربی، عثمانی و روسی بوده است.

 

 راهنمای سفر به جمهوری آذربایجان


قصر شیروان شاه در قرن 12 میلادی توسط سلسله شیروانی ساخته شده است که پس از زلزله در شاماخا، پایتخت خود را با باکو منتقل کردند.

خینالیق (Khinalug)

خینالیق یک روستای کوهستانی دورافتاده در شمال شرقی آذربایجان است. اهالی این روستا به زبان خینالیق و ترکی آذربایجانی حرف می زنند و در آنجا آثار بسیاری از ایرانی های زرتشتی را میتوان مشاهده کرد. حدود یکهزار تات در این روستا زندگی می کنند و این روستا مملو از هندوها و بوداییان است.

 
 راهنمای سفر به جمهوری آذربایجان


یانار داغ (Yanar Dag)

یانار داغ به معنای کوه سوزان همان طور که از نامش پیداست کوهی است که دایم در حال سوختن است. این کوه در فاصله کمی از باکو واقع شده است و حدود 10 متر از آن به طور شبانه روز  در حال سوختن و شعله ور بودن است دلیل این آتش وجود گاز طبیعی در دل کوه است. در نزدیکی این کوه یک چایخانه سنتی قرار دارد که غروب ها می توان در آنجا نشست و منظره کوه را تماشا کرد.

 

 راهنمای سفر به جمهوری آذربایجان


آیین زرتشتی

در آتشگاه سوراخانی می توانید از نزدیک شاهد آیین زردشتی باشید. این معبد توسط زرتشتیان ایرانی که در قرن 18 میلادی باکو زندگی می کردند ساخته شده است و هنوز هم هر از گاهی رقص های مذهبی در آن انجام می شود. این آتشگاه تشکیل شده از یک حیاط است که با خانه های روحانیون زرتشتی محاطره شده است. این معبد در سال 1975 به موزه تبدیل شد و در سال 1998 میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.

غذا و نوشیدنی آذربایجانی ها

غذای مردم این کشور تلفیقی از غذاهای ترکی و مواد آسیایی است. در چایخانه های این کشور مردها دور هم جمع می شوند و علاوه بر نوشیدن چای سیاه، تخته نرد بازی می کنند.

از مشهورترین غذاهای آذربایجان باید به موارد زیر اشاره کرد:

لایولیا کباب (گوشت چرخ کرده طعم دار شده با ادویه در سیخ همچون کباب کوبیده)

 

 راهنمای سفر به جمهوری آذربایجان


دوگراما (نوعی سوپ با سیب زمینی، خیار، پیاز و شیر )

پیتی (سوپ با نخود و گوشت گوسفند)

قطاب (پنکیک با اسفناج و دیگر سبزیجات )

دلمه بادمجان

 



شارژ سریع موبایل