ندا نیک روش پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۰

این کاروانسرا که به دستور شاه عباس صفوی بنا شده، درست بر سر سه راهی اصفهان، خراسان و مازندران قرار دارد. مسیری که مسافران زیادی از آن می گذشتند و این کاروانسرای را رونق می دادند.

 

پدر کویر شناسی و چهره ماندگار ایران با اشاره به منطقه توریستی و گردشگری پارک ملی کویر، گفت: جاده سنگفرش ابریشم و کاروانسراهای مختلف در منطقه سیاه‌کوه و پارک ملی کویر یکی از جاذبه‌های گردشگری و توریستی پارک ملی کویر در منطقه گرمسار است که در زمان شاه عباس احداث شده است.

 

در زمان حکومت شاه عباس مردم برای رفت و آمد از کاشان و اصفهان به سمت گرمسار با شتر از کنار دریاچه نمک و دشت کویر گذر می‌کردند و در نمکزارهای شور کویر فرو می‌رفتند که به دستور شاه عباس 34 هکتار در نمکزارهای دشت کویر جاده سنگفرش احداث شد.آن زمان شاه‌عباس دید مردم وقتی از اینجا عبور می‌کنند در نمکزارهای کویر که بارندگی می‌شود فرو می‌روند و به همین دلیل 34 هکتار از این منطقه را جاده سنگفرش احداث کرد و اول جاده هم یک میل سنگی پنج متری با سنگ گذاشت که هر کس از هر کجا که می‌خواست از این منطقه عبور کند از روی این جاده برود.

 

شاه عباس برای اقامت و استراحت مردم نیز به فاصله هر 30 - 35 کیلومتر در این جاده یک کاروانسرا احداث کرد که از جمله آنها کاروانسرای قصر بهرام، کاروانسرای عین الرشید و... است، از اصفهان تا کاشان و تا گرمسار کاروانسراهای زیادی احداث شده است.

 

پروفوسور کردوانی تأکید کرد: جاده سنگفرش ابریشم، کاروانسراهای شاه عباسی، نمکزارهای زیبا، دشت کویر، گونه‌ی گیاهی و جانوری از قبیل آهو و...، در منطقه سیاه کوه و پارک ملی کویر از جاذبه‌های گردشگری و توریستی این منطقه است.در طول جاده سنگ فرش در بخش‌های مشرف به آبراهه‌های باریک، برای جلوگیری از نفـوذ آب و تخـریب جـاده طـرفین آن سکو سازی شده است.

 

در جبهه شمالی جاده با ایجاد آب گذر ممتد جهت هدایت آب باران و سیلابها که از بخش شمالی سرازیر می‌گردد، از دیگر اقداماتی بوده است که از تخریب و آب گرفتگی سطح جاده جلوگیری به عمل آورده‌اند. آب گذر ممتد شمالی جاده به گدارها و مسیل‌ها و سپس وارد رودخانه کویری می‌گردد.



شارژ سریع موبایل