سامان جنگل دوست دوشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۰

ته‌دیگ بادنجان و كدوی رنده‌شده

چی لازم دارم؟

بادنجان رنده‌شده درشت:            یك عدد

كدوی رنده‌شده درشت:              یك عدد

زعفران:                                  به مقدار لازم

روغن كنجد:                            چهار قاشق غذاخوری

پودر سیر، نمك و فلفل:               به مقدار لازم
 

 ته چین های اصیل‌ ایرانی (2)

 

چطور بپزم؟

1. برنج را با كمی نمك و روغن نیم‌پز و بعد آبكش كنید. بادنجان‌ها را پوست بگیرید و نیم ساعت آن را داخل آب نمك سرد بگذارید تا هم ترد شده و هم سیاهی و تلخی بادنجان‏ها گرفته شود.

2. آن را به صورت خام رنده كنید. كدو را هم رنده كرده و در ظرف بادنجان بریزید. كمی زعفران، پودر سیر، روغن و نمك را با هم مخلوط كنید. كف قابلمه روغن بریزید و مواد را به آن اضافه كنید.

3. همه برنج را روی مواد بریزید و اجازه دهید تا خوب دم بكشد.

فوت كوزه‌گری:

می‌توانید به این مواد رنده سیب‌زمینی هم اضافه كرده و طعم متفاوتی را تجربه كنید.

ته‌دیگ آردی با طعم جوجه
 

 ته چین های اصیل‌ ایرانی (2)

 

چی لازم دارم؟

آرد:                                                       دو قاشق غذاخوری

ماست:                                                  سه قاشق غذاخوری

تخم‌مرغ:                                                 یك عدد

پودر سیر:                                               به مقدار لازم

قرص آماده سوپ یا عصاره گوشت مرغ:           یك عدد

زعفران دمكرده:                                        یك قاشق غذاخوری

روغن مایع:                                              یك قاشق غذاخوری

برنج آبكش شده:                                      سه پیمانه

چطور بپزم؟

1. برنج را نیم‌پز و بعد آبكش كنید. هنگام دم كردن برنج، قابلمه را گرم كنید و كمی روغن بریزید.

2. آرد، تخم‌مرغ، ماست، زعفران، پودر قرص یا عصاره، پودر سیر و روغن را با چند قاشق برنج آبكش كرده مخلوط كنید. مایه به دست آمده مایه اصلی ته‌دیگ شماست.

3. در آخر برنج آبكش را روی مواد بریزید و در مدت طولانی با حرارت ملایم دم كنید. در صورت تمایل كمی كنجد هم می‌توانید كف قابلمه بپاشید.

فوت كوزه‌گری:

قرص عصاره گوشت مرغ به این ته‌دیگ طعم جوجه‌چینی می‌دهد.


ته‌چین گوشت و لبو
 

 ته چین های اصیل‌ ایرانی (2)


چی لازم دارم؟

ماست چكیده:                    یک لیوان

تخم‌مرغ:                           سه عدد

لبو:                                 چهار الی پنج عدد متوسط

برنج:                                پنج پیمانه

آب لبو:                             نصف پیمانه

روغن كنجد و كره:               به مقدار لازم

زعفران دم‌شده:                 به مقدار لازم

فیله مرغ:                         به تعداد نفرات

پیاز داغ:                           به مقدار لازم

چطور بپزم؟

1. لبو را بپزید و به اندازه یك لیوان آب ته آن نگه دارید. فیله مرغ را همراه پیازداغ، زعفران، نمك و كمی كره بپزید. برنج را نیم‌پز و بعد آبكش كنید. سه عدد تخم‌مرغ كامل، یك لیوان ماست و آب غلیظ لبو، كمی روغن و نمك را با مقداری برنج مخلوط كنید.

2. حالا یك ردیف از مایه آماده شده را بریزید و ته ظرف پخش كنید. لبوها را درشت رنده كنید و روی مواد بریزید. ردیف بعدی یك برنج سفید ساده بریزید و بعد فیله مرغ‏ها را با پیازداغ و كمی آب باقیمانده مرغ در ظرف بریزید و مواد را روی هم فشار دهید.

3. كمی از برنج و زعفران را برای تزئین نگه دارید. باقی‌مانده روغن را روی ظرف بریزید و روی آن را با فویل بپوشانید و چند سوراخ روی آن ایجاد كنید. یك ساعت و نیم روی شعله ملایم بگذارید تا خوب دم بكشد.

فوت كوزه‌گری:

لبو‌ها را رنده درشت كنید تا رنگ و جلوه زیبایی مثل آلبالو پلو برای‌تان به وجود بیاورد. اگر غذای شیرین دوست دارید، می‌توانید روی مواد شكر بریزید.



شارژ سریع موبایل

خرید کارت شارژ

20000 تومان1000 تومان
50000 تومان500 تومان