نازنین نظریان جامی جمعه ۲۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۰

تارت نوعی شیرینی است که معمولاً از مواد پرکننده برای پوشش آن استفاده می‌شود. روی تارت‌ها باز است و از ماده اصلی شیرینی (خمیر) تشکیل نشده است.

در تارت‌ها خمیر شیرینی، خمیر بریزه است. ماده روکش یا پرکننده تارت‌ها ممکن است شیرین (مثل میوه‌جات) یا نمکی و غیرشیرین (مثل مرغ و میگو) باشد.

تفاوت اصلی تارت با انواع کیک در آن است که نان تارت بدون پف عمل می‌آید در صورتی که در خمیر تارت شکر وجود داشته باشد برای شیرینی‌جات و در صورت عدم استفاده از شکر برای غذاها به کار برده می‌شود.

در این مطلب سه قسمتی انواع و اقسام تارت – غذا یا شیرنی – را برایتان آموزش داده ایم.

تارت سیب و کدوحلوایی

تعداد: 6 تا 8 نفر

مواد لازم

مواد میانی


•    1/3 پیمانه شکر قهوه ای

•    یک قاشق چایخوری دارچین

•    نصف قاشق چایخوری نمک

•    ¼ قاشق چاخوری پودر جوزهندی

•    ¼ قاشق چاخوری پودر زنجبیل

•    ¼ قاشق چاخوری پودر میخک

•    یک قاشق چایخوری وانیل

•    یک پیمانه پوره کدوحلوایی

•    دو قاشق غذاخوری کره

•    ¼ پیمانه کشمش

خمیر پای

•    ¾ پیمانه آرد سفید

•    نصف پیمانه آرد گندم

•    1.5 قاشق چایخوری شکر

•    نصف قاشق چایخوی نمک

•    نصف قاشق چایخوی دارچین

•    نصف پیمانه کره نصف پیمانه آب یخ

•    یک عدد تخم مرغ هم زده

 

طرز تهیه انواع تارت را یاد بگیرید (1)


طرز تهیه

•    فر را با 400 درجه فارنهایت گرم کنید.

•    در یک کاسه متوسط، شکر قهوه ای، دارچین، نمک، جوزهندی، زنجبیل، میخک و وانیل را با یکدیگر مخلوط کنید.

•    ¼ پیمانه شکر قهوه ای، پوره کدوحلوایی و یک قاشق غذاخوری کره آب شده را با یکدیگر مخلوط کنید و کنار بگذارید.

•    تکه های سیب خرد شده، کشمش و بقیه کره را با باقی مانده ادویه مخلوط کنید و کنار بگذارید.

•    در مخلوط کن، آرد، شکر، نمک، دارچین و تکه های کره را با یکدیگر مخلوط کنید تا گلوله‌گلوله شوند. به آرامی آب یخ را اضافه کنید تا مواد
شکل خمیر به خود بگیرند.

•    روی یک سطح صاف، خمیر را باز کنید.

•    در مرکز خمیر، مخلوط کدوحلوایی را بریزید و حدود دو سانتی متر از لبه ها خالی بگذارید.

•    سیب را روی آن بچینید تا همه سطح خمیر را بپوشانند. لبه های بیرونی را به سمت داخل تا کنید.

•    تخم مرغ همزده را با قلم مو روی خمیر بمالید و به مدت 45 تا 50 دقیقه در فر بپزید تا طلایی و برشته شود.

تارت هلو

تعداد: 8 نفر

مواد لازم

•    1.5 پیمانه + دو قاشق غذاخوری آرد کامل

•    ¾ قاشق چایخوری نمک

•    ¾ پیمانه + یک قاشق چایخوری کره

•    ¼ پیمانه روغن زیتون

•    دو قاشق غذاخوری شیر کامل

•    نصف قاشق چایخوری عصاره بادام

•    دو قاشق غذاخوری کره

•    3 تا 5 عدد هلوی کوچک و رسیده

 

طرز تهیه انواع تارت را یاد بگیرید (1)


طرز تهیه

•    فر را با دمای 425 درجه فارنهایت روشن کنید. در یک کاسه متوسط، 1.5 پیمانه آرد، نصف قاشق چایخوری نمک و یک قاشق چایخوری شکر را با یکدیگر مخلوط کنید. در یک کاسه کوچک دیگر، روغن، شیر و عصاره بادام را با یکدیگر مخلوط کنید. این مواد را به مخلوط آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید.

•    خمیر را درون قالب تارت قرار دهید. خمیر باید کف و دیواره ها قالب را بپوشاند. اضافه های خمیر را از لبه قالب برش دهید.

•    در یک کاسه، ¾ پیمانه شکر، دو قاشق غذاخوری آرد کامل، ¼ قاشق چایخوری نمک و کره را با یکدیگر مخلوط کنید. با کمک انگشتان خود کره سفت را به مخلوط آرد اضافه کنید و آنها را خوب ورز دهید.

•    از بیرون به داخل، هلوهای پوست کنده و خرد شده را داخل خمیر بچینید. از مخلوط کره روی آنها بریزید و قالب را به مدت 35 تا 45 دقیقه در فر قرار دهید تا پخته شود.

•    تارت را پس از خنک شدن با خامه فرم گرفته تزئین و سرو کنید.

تارت لیمو

تعداد: 8 نفر

مواد لازم

•    یک عدد لیموترش (8 قاچ)

•    1.5 پیمانه شکر

•    یک قالب کره

•    1 قاشق چایخوری وانیل

•    4 تخم مرغ

•    خمیر تارت

 

طرز تهیه انواع تارت را یاد بگیرید (1)


طرز تهیه

1. همه مواد (به غیر از خمیر تارت) را در مخلوط کن با یکدیگر مخلوط کنید.

2. خمیر تارت را در قالب بگذارید و لبه های اضافه را بگیرید.

3. از مخلوط مواد داخل آن بریزید و به مدت 40 دقیقه در فر با دمای 350 درجه فارنهایت بپزید.

تارت موزی تاتین

تعداد: 6 نفر

مواد لازم

•    كره: 60 گرم

•    شكر: 150 گرم

•    خمیر شیرینی: 250 گرم

•    موز: 4 عدد بزرگ

•    دارچین: یك‌چهارم قاشق چای‌خوری

•    بستنی وانیلی و مقداری پودر نارگیل: اختیاری

•    پرتقال: یك عدد

•    آرد سفید: برای تكاندن روی شیرین

•    خامه: اختیاری

 

طرز تهیه انواع تارت را یاد بگیرید (1)


طرز تهیه:

برای درست كردن موز:

فر را در دمای 180 درجه سانتی‌گراد یا 350 درجه فارنهایت قرار دهید. كره را برش داده و در سینی فری به اندازه 20 در 30 سانتی‌متر گذاشته و با یك قاشق آن را به كف سینی بمالید.

سینی فر را روی حرارت كم گاز بگذارید تا كره‌ها آب شوند. در همین حین، شكر را كم‌كم به آن اضافه كرده و با قاشق آن را هم بزنید تا زمانی كه كاملا با هم مخلوط شود.

بگذارید به مدت 5 دقیقه روی حرارت بماند تا كمی غلیظ شوند. در همین حال موزها را پوست كنده و از وسط  2 قسمت كنید و در سینی فری كه حاوی شكر و كره است بخوابانید سپس سینی را از روی گاز برداشته و كمی دارچین روی آن بریزید و در آخر پوست پرتقال را روی آن رنده كنید.

روش تهیه خمیر تارت:

روی یك تخته چوبی را تمیز كرده و آرد بپاشید. بعد خمیر نان شیرینی را روی آن گذاشته و با یك وردنه آن را روی تخته پهن كنید. سعی كنید تا آن را به اندازه سینی فر دربیاورید تا كار شما تمیزتر شود.

ضخامت خمیر باید نیم سانتی‌متر باشد. چون اگر خمیر را نازك كنید زود پاره شده و تارت شما زیبا نمی‌شود. خمیر آماده شده را به آرامی روی كل مواد درون سینی بخوابانید.

گوشه‌های خمیر را با انگشتان‌تان به راحتی فرم دهید تا همه جای آن پوشانده شود. با یك چنگال چند سوراخ روی خمیر ایجاد كنید و بعد سینی را درون فری با حرارت متوسط به مدت زمان 25 تا 30 دقیقه قرار دهید. (تا زمانی كه كاملا طلایی‌رنگ شود)

برای سرو:

هنگامی كه تارت آماده شد آن را از درون فر بیرون آورده و بگذارید تا كمی سرد شود. بعد با یك چاقو گوشه‌های تارت را بلند كنید تا راحت‌تر بتوانید آن را دربیاورید. تارت تاتین را به شكل مستطیل برش زده و در ظرفی كه می‌خواهید سرو كنید، قرار دهید. می‌توانید این تارت را با بستنی وانیلی یا مقداری پودر نارگیل یا حتی خامه سرو كنید كه این بستگی به سلیقه شما دارد.

 

تارت خرما

مواد لازم خمیر


•    آرد:  175 گرم

•    كره سرد: 75 گرم

•    تخم مرغ: یك عدد

•    آب یخ: یك قاشق سوپ‌خوری

موادلازم میانی

•    كره نرم:90 گرم

•    شكر: 90 گرم

•    تخم‌مرغ زده شده: یك عدد

•    بادام پودر شده: 90 گرم

•    آرد: گرم

•    آب: یك قاشق سوپ‌خوری

•    اسانس پرتقال: یك‌چهارم قاشق چای‌خوری

•    خرمای نصف شده و هسته گرفته: 15 عدد درشت

•    مارمالاد زردآلو: 4 قاشق سوپ‌خوری

 

طرز تهیه انواع تارت را یاد بگیرید (1)


روش تهیه

1. فر را با حرارت 180 درجه سانتی‌گراد گرم كنید. آرد الك كرده و كره سرد را داخل دستگاه غذاساز بریزید.

2. تخم مرغ و آب یخ را داخل مواد بریزید و با نوک انگشتان مواد را مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید.

3. خمیر را به‌مدت 20 دقیقه در یخچال استراحت دهید.

4. سطحی را آردپاشی كنید و خمیر را روی آن با وردنه باز كنید و داخل قالب تارت 20 سانتی‌متری قرار دهید به‌طوری كه كف و دیواره آن را بپوشاند.

5. سطح خمیر را چنگال بزنید و به‌مدت 20 دقیقه بپزید.

6. مواد آماده شده را روی تارت آماده شده پهن كنید و به‌مدت 15 دقیقه در فر قرار دهید. پس از آن تارت را از فر بیرون بیاورید و خرمای نیمه شده را به طور مرتب روی مواد بادامی دور تا دور قالب بچینید و به‌مدت 15 دقیقه دیگر در فر قرار دهید.

7. حین پخت، تارت را از فر خارج كرده و مارمالاد گرم شده را با برس روی تارت بمالید و پس از خنك شدن از قالب خارج كرده و سرو كنید.

طرز تهیه مواد میانی

1. كره و شكر را با قاشق چوبی هم بزنید تا مخلوط شود.

2. تخم مرغ را نیز اضافه کنید.

3. پس از مخلوط شدن پودر بادام، آب مخلوط شده با اسانس پرتقال و آرد را اضافه كنید تا كاملا مخلوط شود.

تارت شكلات و موز

تعداد: 4 نفر

مواد لازم

خمیر مخصوص تارت

•    كره: 400 گرم

•    شكر: 170 گرم

•    وانیل: یك‌دوم قاشق چای‌خوری

•    آرد: 550 گرم

•    تخم‌مرغ: یك عدد

•    نمك: یك‌چهارم قاشق چای‌خوری

مواد اصلی تارت شكلات

•    زرده تخم‌‌مرغ: 4 عدد

•    پودر كاستر: یك قاشق چای‌خوری

•    شكر: 2 قاشق چای‌خوری

•    شكلات تلخ و شیرین: 200 گرم

•    خامه پرچرب: 300 میلی‌لیتر

•    شیر: یك پیمانه250 میلی‌لیتر

 

طرز تهیه انواع تارت را یاد بگیرید (1)


روش تهیه

خمیر تارت:


1. فر را روشن كرده و در دمای 175 درجه سانتی‌گراد قرار می‌دهیم.

2. ابتدا كره، تخم‌‌مرغ، شكر، وانیل و نمك را داخل ظرف همزن ریخته و می‌گذاریم آنقدر هم بخورد تا كاملا یكدست و پفكی شود.

3. آرد را  الك كرده و كم‌كم به مخلوط اضافه می‌كنیم و با دست هم می‌زنیم و ورز می‌دهیم.

4. خمیر را با وردنه صاف كرده و درون قالب‌ تارت پهن می‌كنیم و به مدت 25 تا 30 دقیقه درون فر گذاشته و پس از اتمام در می‌آوریم تا خنك شود.

مواد اصلی تارت شكلات:

1. تخم‌مرغ‌ها را زده تا كاملا یكدست شود سپس كم‌كم پودر كاسترد و شكر را به آن می‌افزاییم.

2. در یك ظرف استیل شكلات‌ها را ریخته و روی بخار آب، شكلات‌ها را به حالت مایع درمی‌آوریم؛ پس از آب شدن شكلات‌ها شیر را به آن اضافه كرده و با اولین جوشی كه مخلوط شیر و شكلات زد آن را برداشته و می‌گذاریم تا در دمای اتاق خنك شوند.

3. خامه را می‌زنیم تا فرم بگیرد.

4. مخلوط (تخم‌مرغ، پودر كاسترد و شكر) را به شیر و شكلات می‌‌افزاییم و با لیسك هم می‌زنیم تا كاملا با هم مخلوط شوند.

5. خامه را كم‌كم به مخلوط اضافه كرده و با لیسك هم می‌زنیم تا كاملا با هم مخلوط شوند و روی خمیر تارت پخته شده ریخته و به مدت 2 تا 3 ساعت درون یخچال می‌گذاریم تا مایع شكلاتی فرم بگیرد.

تارت فلفل دلمه ای

زمان آماده‌سازی: 25تا 30 دقیقه

زمان پخت: 30 دقیقه

مقدار: 1تا 2  نفر

مواد لازم

•    فلفل دلمه‌ای رنگی خلال‌شده:3 عدد

•    سس سفید:2 پیمانه

•    سیر رنده شده:5 حبه

•    خامه:2 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه انواع تارت را یاد بگیرید (1)


طرز تهیه

1. ابتدا قالب را چرب کرده، سپس خمیر را به آرد آغشته و در سطح قالب پهن می‌کنیم. حالا روی خمیر را با چنگال سوراخ‌سوراخ می‌کنیم که بخار خمیر خارج شود. سپس خامه را با سس سفید مخلوط کرده و سیر رنده شده را همراه با پنیر پیتزا روی خمیر پخش می‌کنیم.

2. فلفل دلمه‌های رنگی را طبق سلیقه خود روی خمیر می‌چینیم. سپس تارت را به مدت 25تا30 دقیقه داخل فر قرار می‌دهیم تا آماده شود.

 

تارت خامه با میوه تازه

مواد لازم

•    خمیر تارت‌: به اندازه ظرف یا تعداد مورد نظر

•    كرم خمیر: به اندازه پوشاندن سطح خمیر

•    مخلوط میوه تازه(موز، توت‌فرنگی، كیوی، سیب): 2 فنجان

 

طرز تهیه انواع تارت را یاد بگیرید (1)


روش تهیه

1. فر را با حرارت 230 درجه سانتی‌گراد گرم كنید. خمیر را آماده كرده و به 8 قسمت مساوی تقسیم كنید. روی سطح آرد بپاشید. قسمت‌ها را به شكل دایره‌هایی به قطر 5/12 سانت پهن كنید و هركدام را در ظرف تارتی كه كف آن از دیواره جدا شود به قطر 10 سانت بیندازید. كف و دیواره‌های ظرف‌ها را كاملا از خمیر بپوشانید و با دست كاملا فشار دهید. روی ظرف‌ها را دولایه فویل بپوشانید و در سینی فر بگذارید.

2. 8 دقیقه در فر بگذارید، فویل را بردارید. 5 دقیقه دیگر در فر بگذارید تا خمیر طلایی شود. خامه خمیری را آماده كنید، در یخچال خنك كنید و روی خمیر پخته بریزید. میوه‌های تازه را هم بچینید. دیواره‌ها را جدا كنید و تارت‌ها را از ظرف در‌آورید و در ظرف سرو بچینید.

كرم خمیر:

1. یك‌دوم فنجان شكر، 4 قاشق مرباخوری نشاسته ذرت و یك‌چهارم قاشق مرباخوری نمك را مخلوط كنید. 2 فنجان شیر پرچرب یا 2 فنجان خامه كم‌چرب را اضافه كنید و روی حرارت متوسط بگذارید. هم بزنید تا غلیظ شود.

2. یك دقیقه صبر كنید و نصف این مواد داغ را به 4 زرده زده شده اضافه كنید، به شیرجوش برگردانید و به جوش آورید. شعله را كم كنید و 2 دقیقه هم بزنید. بعد آن را  از روی حرارت بردارید و كمی وانیل بریزید. مایه را در كاسه‌ای بریزید و كاسه را 5 دقیقه در كاسه آب یخی بگذارید، گاهی هم بزنید. روی كاسه را با نایلون بپوشانید و 4 ساعت در یخچال بگذارید و هم نزنید.

 

تارت میوه شكلاتی

مواد لازم برای خمیر تارت


•    آرد: 325 گرم

•    پودر كاكائو:  50 گرم

•    كره: 180 گرم

•    پودر شكر:  4 قاشق سوپ‌خوری

•    روغن مایع:  4 قاشق سوپ‌خوری

•    آب سرد:  2 قاشق سوپ‌خوری

•    تخم‌مرغ: یك عدد

•    لوبیا قرمز: به میزان لازم

مواد لازم برای داخل تارت:

•    موز و كمپوت آناناس: به میزان لازم

•    خامه فرم‌گرفته: یك لیوان

•    شكلات سیاه:  300 گرم

•    خامه صبحانه:  300 گرم

 

طرز تهیه انواع تارت را یاد بگیرید (1)


روش تهیه

1. برای آماده‌كردن خمیر ابتدا آرد، پودر كاكائو و پودر شكر را با هم مخلوط‌كرده، كره را كه به دمای محیط رسیده میان آن می‌گذاریم و با نوك انگشتان به خورد آن می‌دهیم تا مخلوط ماسه‌ای شكل شود. آب، روغن مایع و تخم‌مرغ را با هم مخلوط كرده و مایع را به مخلوط ماسه‌ای شكل اضافه می‌كنیم و همه را با هم ورز می‌دهیم تا خمیر مطلوب حاصل شود.

2. خمیر حاصل را داخل كیسه‌ نایلونی قرار داده و به‌مدت یك ساعت داخل یخچال می‌گذاریم تا استراحت كند.

3. سپس آن را یك ساعت از یخچال بیرون می‌گذاریم تا به دمای محیط برسد، خمیر را داخل قالب تارت به قطر28 تا 30 سانتی‌متر پهن كرده طوری كه ضخامت خمیر حدود نیم‌‌سانتی‌متر باشد و لبه‌های آن داخل قالب بالا بیاید.

4. روی خمیر را با چنگال یا وسیله‌ مخصوص، حفره‌ای ایجاد كرده، روی یك كاغذ روغنی پهن می‌كنیم و روی سطح آن را با لوبیا قرمز می‌پوشانیم و به‌مدت 45 دقیقه روی پنجره وسط فر كه از قبل با دمای 180درجه سانتی‌گراد گرم كرده‌ایم، ‌می‌پزیم.

5. خامه‌ را با میوه‌ها مخلوط كرده، روی سطح تارت پهن می‌كنیم و داخل یخچال می‌گذاریم، شكلات سیاه و خامه صبحانه را با هم روی حرارت ملایم گذاشته تا شكلات ذوب شده و با خامه مخلوط شود. كرم حاصل را كه گاناش نام دارد روی لایه آخر تارت می‌ریزیم و داخل یخچال می‌گذاریم تا كاملا ببندد، پس از چند ساعت روی آن را با خامه و میوه تزئین می‌كنیم.

تارتلتِ تافی و سیب

تعداد: 24 نفر

زمان آماده سازی: 25 دقیقه

زمان پخت: 18 دقیقه

مواد لازم

•    425 گرم خمیر پای

•    دو عدد سیب زرد خرد شده و پوست کنده

•    نصف پیمانه تافی خرد شده

•    ¼ پیمانه شکر قهوه ای

•    دو قاشق غذاخوری کره آب شده

•    1/8 قاشق چایخوری نمک

•    پودر قند

 

طرز تهیه انواع تارت را یاد بگیرید (1)


طرز تهیه

1. فر را با دمای 375 درجه فارنهایت گرم کنید. در یک کاسه متوسط، سیب، تافی، شکر قهوه ای، کره آب شده و نمک را با هم مخلوط کنید. آنها را کنار بگذارید.

2. اگر خمیر آماده پای منجمد است آن را در دمای اتاق بگذارید تا باز شود.

3. روی سطح صاف آردپاشی شده، خمیر را باز کنید. آن را با قالب گرد برش بزنید و 24 عدد خمیر دایره ای تهیه کنید. سپس آنها را درون قالب های مافین بچینید و آنها را کف قالب فشار دهید تا شکل قالب را بگیرد. داخل هر کدام یک قاشق غذاخوری از مخلوط سیب را بریزید.

4. آنها را درون فر که از قبل گرم شده است قرار دهید تا به مدت 18 دقیقه پخته شود.

5. پس از پخت، آنها را روی توری فر بچینید تا خنک شوند. سپس پودر قند بپاشید و سرو کنید.

6. این تارتلت ها را می توانید تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید.

 

تارت انگلیسی

مواد لازم


•    آرد: 650 گرم

•    شكر: 175 گرم

•    شیر: یك لیوان (250 میلی‌لیتر)

•    پودر خمیرترش: 45 گرم

•    كشمش سیاه پلویی: 200 گرم

•    تكه‌های ریز مربای پوست پرتقال: 150 گرم

•    كره: 200 گرم

•    تخم‌مرغ: دو عدد

•    زرده تخم‌مرغ: یك عدد

•    مربا : 150 گرم

 

طرز تهیه انواع تارت را یاد بگیرید (1)


روش تهیه

1. ابتدا آرد را داخل كاسه‌ای ریخته میان آرد را گود می‌كنیم، سپس پودر خمیر ترش را با یك قاشق از شكر و شیر ولرم داخل آرد می‌ریزیم و روی مواد را می‌پوشانیم تا پیش خمیر آماده شود.

2. وقتی مایه كاملا پف كرد، كره ذوب شده، شكر و زرده تخم‌مرغ را به آن اضافه كرده و همه را با هم مخلوط می‌كنیم. در این زمان مربا و كشمش را نیز اضافه می‌كنیم و همه مواد را با هم چنگ می‌زنیم تا خمیر شوند.

3. روی خمیر را می‌پوشانیم و به مدت 30 دقیقه اجازه می‌دهیم تا استراحت كند. پس از این مدت دوباره خمیر را برداشته و در قالبی استوانه‌ای قرار می‌دهیم تا نصف حجم قالب را پر كند.

4. دوباره روی قالب را می‌پوشانیم و حدود 30 دقیقه دیگر در محیطی گرم قرار می‌دهیم تا خمیر حجیم شود، سپس قالب را روی پنجره وسط فر كه از قبل با دمای 180 درجه سانتی‌گراد گرم كرده‌ایم، می‌پزیم تا روی كیك طلایی شود.

5. وقتی خنك شد آن را داخل ظرف مورد نظر قرار داده و مابین آن را برش می‌دهیم و با كرم پانیسبا یا خامه می‌پوشانیم. می‌توانیم در صورت تمایل اطراف كیك را با كرم و خامه بپوشانیم و روی آن را با فوندانت یا مارسیپان روكش كرده و تزئین كنیم.



شارژ سریع موبایل