اگر شما هم از اون دسته افرادی هستید كه عاشق سیر ترشی هستن اونم از نوع مدتدارش پیشنهاد میکنم این طرز تهیه رو حتماً یاد بگیرید.
آماده سازی: 30 دقیقه
اگر شما هم از اون دسته افرادی هستید كه عاشق سیر ترشی هستن اون هم از نوع مدتدارش پیشنهاد میکنم این طرز تهیه رو حتماً یاد بگیرید.
این سیر ترشی رو اهل فن هم نمیتونن سن یابی كنن و محاله كسی زیر 3 سال تعیین سنش كنه!
مواد اولیه :
سس سویا به میزان لازم
سرکه خرما به میزان لازم
سرکه بالزامیک به میزان لازم
سیر به میزان لازم
شکر قهوه به میزان لازم
طرز تهیه:
برای تهیه این سیر ترشی اول مقدار سركه رو مشخص كنید كه چه قدر باید باشه چون هرچی سركه بالزامیك مصرف میکنید به اندازه نصفش باید سركه خرما استفاده بشه.
بهتره اول ظرفی كه میخواید توش ترشی بریزید رو انتخاب كنید بعد سیرها رو اضافه كنید و روش سركه بالزامیك بریزید و هرچه قدر كافی بود نصفش سركه خرما بریزید. البته اگه براتون اندازهگیری سخته كه میدونم هست (تجربه ثابت كرده) به ازای هر 8 بوته سیر 1 قاشق غذاخوری شكر قهوهای یا عسل بریزید توی سركه بالزامیك. (سركه خرما حذف بشه)
حالا سیرها رو فقط تمیز كنید ولی پوستش رو به هیچ عنوان نكنید و همون طور كامل توی قابلمه بریزید و سركه بالزامیك و 2 تا 3 قاشق سس سویا رو روش بریزید و بذاریدش روی گاز و شكر رو هم اضافه كنید و بعد حرارت رو روشن كنید و 10 تا 15 دقیه سیر رو بجوشونید ولی بیشتر نه! چون سیر له میشه.

حالا سیر رو داخل ظرف تمیز بریزید و همون سرکهای كه باهاش جوشیده رو داخل ظرف بذارید تا کاملاً بیاد روی سیر حتماً سركه رو تست كنید و اگر شیرینی و شوریش كم بود اونو اندازه كنید.
حالا درب ظرف رو اول با یه نایلون ببندید و بعد با درش چفت كنید و 40 روز در جای تاریك قرارش بدید و به نظر من اگه دیگه خیلی میخواید سیر ترشی با حال بشه زیر خاك قرارش بدین چون قدیمیها همیشه سركه رو خاك میکردند! بعد از 40 روز سیر ترشی 7 ساله شما آمادست!
نكات:
1) این ترشی با سركه بالزامیك واقعاً فوق العادست ولی اگر در اختیار نبود از سركه قرمز مخلوط با سركه خرما و عسل و سس سویا استفاده كنید.
2) در صورت تمایل به جای شكر قهوهای از عسل استفاده كنید ولی شكر قهوهای خیلی بهتره!
3) سس سویا همون نكته جادویی برای تهیه این ترشی هست ابداً اونو حذف نكنید چون باعث تخمیر و خوشمزه شدن ترشی میشه در واقع زمان تخمیر 7 ساله رو میكنه 40 روز!