میترا جلالی يكشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۰

هوموس (یا به املای عربی حمص، یعنی نخود) یکی از معروف‌ترین انواع مزه ترکی و عربی است که تا یونان و یوگوسلاوی هم طرفدار فراوان دارد و حال آنکه در ایران چندان شناخته نیست. هوموس یا حمص، در حقیقت نوعی اردور یا پیش غذاست که می‌توان آن را یکی از جذابیت‌های آشپزی خاورمیانه به حساب آورد. سادگی طرز تهیه آن در کنار ویژگی‌های غذایی آن هوموس را تبدیل به اردوری کرده است که به عنوان یک شام سبک در کنار سالاد یا به عنوان یک اسنک میان وعده برای فرزندانتان بی‌نظیر است. هوموس رقیق به عنوان یک سس در کنار گوشت، مرغ و ماهی هم کاربرد دارد.

 

طرز تهیه این سس را به 4 روش در ادامه آورده‌ایم. به مواد لازم برای هر نوع دستور تهیه توجه کنید و با توجه به ذائقه خود یکی از روش‌ها را امتحان کنید.


روش اول

 

مواد لازم :

 

نخود آب‌پز               ۳۰۰ گرم

ارده                        ۳ قاشق غذاخوری

آب‌لیمو                   ۳ قاشق غذاخوری

روغن زیتون             ۶ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل قرمز     به میزان لازم

 

طرز تهیه:

 

برای تهیه هوموس، نخود پخته را در غذاساز پوره کنید و ارده، آب‌لیمو و روغن زیتون را به آن اضافه کرده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. یادتان باشد که ارده در ترکیب با آب سفت می‌شود، بنابراین برای شل کردن هوموس، به جای آب از روغن استفاده کنید.

 

روش دوم

 

مواد لازم:          برای 3-2 نفر

 

نخود پخته‌شده یا کنسروی        1 پیمانه

ماست چکیده                           2  قاشق غذاخوری

سیر                                         1 حبه

آب لیموترش                             1 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل                              برای تزیین

 

طرز تهیه:

 

نخود پخته و سیر را در دستگاه خرد کن ریخته و ماست و آب‌لیمو را هم می‌افزاییم و آن را در دستگاه کاملاً خردکرده تا به صورت یک پوره در آید. در آخر نمک و فلفل را هم به دلخواه اضافه می‌کنیم. هوموس را در ظرف سرو می‌کشیم و روی آن روغن زیتون و کمی پاپریکا می‌ریزیم.

 

 طرز تهیه سس هوموس به 4 روش

 

روش سوم

 

مواد لازم:

 

نخود پخته                نیم کیلو

ارده                        6 تا7 قاشق غذاخوری

سیر کوبیده             3، 4 حبه

لیمو                        2 عدد

جعفری و گشنیز     5، 6 شاخه

فلفل قرمز              یک قاشق چای‌خوری

روغن زیتون             4 قاشق غذاخوری

نمک                       به میزان لازم

 

طرز تهیه:

 

نخود را یا یک پیمانه از آبی که در آن پخته‌شده است در آسیاب برقی بریزید تا خمیر شود. سپس ارده و آب لیمو و سیر را با اندکی نمک اضافه کنید و بازبگردانید تا مخلوط شود. (اگر مخلوط سفت شد کمی آب نخود اضافه کنید و بگردانید، ولی زیاد شل نشود) مایه را در بشقاب ته گودی پهن کنید؛ وسط آن چاله باز کنید و روغن زیتون را در آن چاله بریزید. فلفل را روی هوموس بپاشید و با برگ جعفری آرایش کنید.

 

روش چهارم

 

مواد لازم:

 

نخود پخته                ۲۵۰ گرم

ارده                         ۱۲-۱۰ قاشق غذاخوری

آب‌لیمو                    ۱۰ قاشق غذاخوری

روغن زیتون               یک چهارم پیمانه

نمک و فلفل قرمز     به میزان لازم

پاپریکا                       ۲ قاشق چای‌خوری

 

طرز تهیه:

 

۱ - نخود را با کمی آب باقی‌مانده از پختش کاملاً له کنید، طوری که هیچ تکه‌ای در آن نبوده و پودر شده باشد.

۲ - در یک کاسه،‌ ارده و آب‌لیمو را با دو سوم روغن زیتون مخلوط‌کنید. خمیر نخود را اضافه کرده و هم بزنید تا یک‌دست شود. نمک و فلفل آن را اندازه کنید.

۳ - هوموس را در یک ظرف کشیده و روغن زیتون باقیمانده را روی آن بدهید. پاپریکا را روی آن پاشیده و سرو کنید.

 

نکات:

 

۱ - نسبت نخود،‌ ارده و آب‌لیمو را بنا به ذائقه خود تغییر دهید.

۲ - کمی جعفری یا گشنیز ساطوری هم می‌توان به هوموس اضافه کرد.

۳ - یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد ارده آن است که با آب سفت می‌شود!



شارژ سریع موبایل