امین شجاعی سه شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۰

درست است که در اصل یک غذای ایتالیایی است ولی مانند ماکارونی و انواع پاستاها آنقدر در دل مردم ما جا کرده که وقتی لیست غذاهای مورد علاقه مان را می نویسیم لازانیا اگر بالاتر از قورمه سبزی و باقالاپلو نباشد، خیلی پایین تر هم نیست.

البته بیشتر افراد لازانیا را یک مدل می پزند در واقع مقداری قارچ و پنیر یا همان مایه ماکارونی آماده می کنند  وهمراه با ورق های لازانیا، لایه لایه در پیرکس می چینند و بعد نوش جان می کنند؛ در حالی که لازانیا فقط همین یک مدل نیست که شما بلدید. با مواد مختلف انواع و اقسام لازانیا ها را می شود پخت . در این جا به دستور پخت ... مدل آن پرداخته ایم. بپزید و لذت ببرید.


لازانیابا سس گوجه فرنگی

لازانیا یکی از  خوشمزه ترین غذاهای ایتالیایی است که طعم و مزه آن را اغلب افراد  دوست دارند. فقط کافی است طعم پاستا را دوست داشته باشید آن وقت عاشق لازانیا هم خواهید شد. این لازانیا ساده ترین و رایج ترین روش پخت لازانیاست.

 

20 روش پخت لازانیا که باید امتحان کنید (1)


مواد لازم برای 5 نفر

700 گرم گوشت چرخ‌کرده

1 عدد پیاز بزرگ

2 ق س رب گوجه‌فرنگی

1 ق س آب‌لیموی تازه

3 عدد گوجه‌فرنگی رنده شده

به میزان لازم روغن

2 حبه سیر رنده شده

12 ورق لازانیای نیمه آماده

500 گرم پنیر موزارلای رنده شده

به میزان لازم نمک، فلفل و زردچوبه

1 ق چ پودر آویشن

مقداری گشنیزخردشده


طرز تهیه:

1. یک تابه مناسب را روی حرارت قرار دهید و در آن روغن بریزید تا کمی داغ شود. حالا پیاز را در آن کمی تفت دهید. بعد از 3 2 دقیقه سیرها را هم اضافه کنید و به مدت 2 1 دقیقه همراه با پیاز تفت دهید. اکنون گوشت چرخ‌کرده را همراه نمک،فلفل و کمی زردچوبه اضافه کنید. خوب هم بزنید تا گوشت کاملاً با پیاز و سیر مخلوط شود. در این زمان رب گوجه را اضافه کنید و مواد را خوب باهم مخلوط‌کنید. حالا گوجه‌فرنگی رنده شده را همراه با آب‌لیمو به مواد اضافه کنید و به‌آرامی هم بزنید. در صورت نیاز مقداری آب هم به مواد اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا مواد جوش بیاید سپس حرارت را کم کرده ،صبر کنید تا گوشت کاملاً بپزد.

2. فر را با دمای 175 درجه سانتی گراد روشن کنید. یک ظرف مناسبی برای لازانیا انتخاب کنید و آن را با کمی روغن چرب کنید. حالا چند ورقه لازانیا کف ظرف قرار دهید و مقداری از مخلوط گوشت را روی سطح ورقه‌هاپخش‌کنید. حالا هر تعداد لایه که می‌شود به همین شکل درست کنید.در لایه آخر پودر آویشن را روی گوشت بریزید سپس پنیر را روی سطح لازانیا کاملاًپخش‌کنید؛طوری که یک‌لایه از پنیر روی ظرف قرار گیرد.

3. ظرف را به مدت 40 -30 دقیقه داخل فر قرار دهید سپس آن را بیرون بیاورید، در صورت تمایل با مقداری گشنیز خردشده تزئین کرده و سرو کنید.

 

لازانیا با سس تن ماهی در مایکروفر

این نوع لازانیا با تن ماهی درست می شود. ترکیب تن ماهی، سس گوجه فرنگی و پنیر، طعم فوق العاده ای به این غذا می دهد. این لازانیا را می توانید با هر موادی که طعمش را در کنار تن ماهی دوست دارید، درست کنید.

 

20 روش پخت لازانیا که باید امتحان کنید (1)


مواد لازم برای 4 نفر

12 ورق لازانیا

500 گرم پنیر موزارلای رنده شده

3 قوطی تن ماهی

1 ق س کره خرد شده

3 عدد گوجه فرنگی رنده شده

1 عدد پیاز خرد شده

3 حبه سیر خرد شده

2  /1 پیمانه ریحان خرد شده

 2 ق س رب گوجه فرنگی

به میزان لازم نمک و فلفل


طرز تهیه:

1. ابتدا کنسرو های تن ماهی را در یک قابلمه مناسب حاوی آب جوش قرار داده و آن را به مدت 20دقیقه روی حرارت بگذارید.

2. مقداری کره داخل یک تابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیاز و سیر را داخل تابه تفت دهید، رب گوجه فرنگی، ریحان خرد شده و به میزان لازم نمک و فلفل را اضافه کرده و کمی تفت دهید. اکنون گوجه فرنگی های رنده شده را اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا مواد جوش بیاید، سپس حرارت را کم کرده ، به مدت 30 دقیقه صبر کنید تا سس غلیظی حاصل شود. بعد از اینکه سس غلیظ شد، تن ماهی را  که روغن آن گرفته شده به مواد اضافه کنید.

3. در این فاصله قابلمه مناسبی را همراه مقدار کافی آب روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید، سپس ورق های لازانیا را داخل آن بریزید تا نرم شود. حالاآنها را آبکشی کنید.

4. ظرف مناسبی برای گذاشتن در مایکروفر انتخاب کرده ،آن را چرب کنید. حالا 3 ورق لازانیا داخل ظرف قرار دهید مقداری از سسی را که آماده کرده اید روی آن بریزید و آن را خوب پخش کنید. حالا روی مواد مقداری پنیر رنده شده بریزید. لایه ها را به همین ترتیب آماده کنید. در انتها یک لایه پنیر باید روی مواد را بپوشاند.

5. ظرف را داخل مایکروفر با قدرت صد در صد یا 900 وات به مدت 12-10 دقیقه قرار دهید. برای طلایی شدن سطح لازانیا، ظرف را روی پایه گریل داخل مایکروفر قرار داده و دستگاه را به مدت 5-4 دقیقه روشن کنید تا پنیر کاملا طلایی شود، سپس لازانیا را سرو کنید.

 

لازانیا با  سس کلم و کدوسبز

اگر قرار باشد با کدو سبز و کلم یک غذای خوشمزه بپزید مطمئنا  می روید  سراغ  دستور تهیه خوراک های مختلفی که احتمالا آب دار هم هستند ولی پیشنهاد ما این است که  از پخت لازانیا با کلم و کدو غافل نشوید .  تازه می توانید به سس آن گوشت هم اضافه نکنید.

 

20 روش پخت لازانیا که باید امتحان کنید (1)


مواد لازم برای 5 نفر

2 پیمانه کدوسبزخردشده

2 پیمانه کلم‌برگ خردشده

2 پیمانه پنیرپیتزای  رنده شده

2  /1 1 پیمانه پنیر پارمسان رنده شده

12 تا 15 ورق  لازانیا

به میزان لازم نمک و فلفل

1 عدد پیاز ریز خردشده

1 ق چ پودر سیر

روغن زیتون به میزان لازم


طرز تهیه:

1. فر را با دمای 175 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود. یک ظرف مناسب مانند پیرکس را با مقداری روغن چرب کنید و کنار بگذارید.

2. قابلمه‌ای را همراه مقدار مناسبی آب روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید سپس تکه‌های لازانیا را داخل آن بریزید. کمی روغن داخل قابلمه بریزید تا تکه‌های لازانیا به هم نچسبند.هر زمان لازانیاها نرم و آماده شدند،آنها را با آب سرد آبکشی کرده و روی حوله تمیزی پهن کنید. در این فاصله یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید. کمی روغن در آن بریزید. پیاز را داخل تابه سرخ‌کنید تا نرم و طلایی شود، سپس آن را کنار بگذارید.

3. حالا باید در یک‌کاسه مناسب پنیر پارمسان،2/1 و 1 پیمانه پنیر موزارلا، نمک، فلفل، پودر سیر، تخم‌مرغ،کلم خردشده و تکه‌های کدوسبز را بریزید و خوب باهم مخلوط‌کنید. آن را هم کنار بگذارید.

4. اکنون 3 -2 ورق از لازانیا راداخل ظرف قرار دهید، سپس مقداری از مخلوط کدو و پنیر را روی ورق ها بریزید و آن را خوب پهن کنید. حالا مقداری از پیاز را روی مواد قرار دهید. هر تعداد که می‌شود به این صورت لایه‌های لازانیا را آماده کنید. در انتها روی مواد مابقی پنیر موزارلای رنده شده را ریخته وسپس ظرف را داخل فر به مدت 45- 40 دقیقه قرار دهید تا لازانیا آماده شود.

 

لازانیا با گوشت و سبزیجات

برای پخت لازانیا معمول ترین روش، آماده کردن سسی متشکل از گوشت و رب و قارچ است؛  در حالی که شما می توانید به آن سبزی های دیگری هم اضافه کنید . ذرت پخته ، جعفری تازه و فلفل دلمه ای طعم سس را بی نظیر می کند . حتما امتحان کنید.

 

20 روش پخت لازانیا که باید امتحان کنید (1)


مواد لازم برای 4 تا 5  نفر

500 گرم گوشت چرخ‌کرده

12  ورق  لازانیا

1 عدد فلفل دلمه‌ای خردشده

1 پیمانه پیاز خردشده

1 پیمانه ذرت پخته

2 /1 پیمانه جعفری خردشده

1 پیمانه قارچ ریز خردشده

به میزان لازم نمک و فلفل

2 ق س رب گوجه‌فرنگی

2  /1 ق چ پودر آویشن

2  /1 1 پیمانه پنیر پیتزای رنده شده

به میزان لازم روغن


طرز تهیه:

1.  مقداری روغن داخل تابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا نیمی از پیازهارا داخل آن بریزید و تفت دهید تا پیاز کمی نرم شود. اکنون گوشت را به همراه رب،کمی نمک،فلفل و پودر آویشن به پیاز اضافه کنید. با افزودن مقداری آب به مواد،حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید سپس حرارت را کم کنید و صبر کنید تا گوشت بپزد.

2.  یک قابلمه را آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید سپس ورق‌های لازانیا را داخل آن بریزید تا آماده شوند و  با آب سرد آبکشی کنید. مابقی پیاز را کمی تفت دهید سپس فلفل دلمه‌ای،جعفری، قارچ،نمک و فلفل را داخل آن بریزید و تفت دهید تا سبزیجات نرم شوند. در انتها ذرت را اضافه کنید و به مدت 2 1 دقیقه با مواد تفت دهید سپس مواد تابه را به گوشت اضافه کرده و خوب باهم مخلوط‌کنید.

3. ظرف مورد نظرتان را  چرب کنید سپس 3- 2 ورق از لازانیا را داخل ظرف قرار دهید. مقداری از مخلوط گوشت و سبزیجات را روی لازانیا بریزید. کمی هم پنیر روی مواد بریزید.به این شکل لایه‌ها را آماده کنید. دقت کنید که در انتها پنیر روی مواد را بگیرد. حالا در ظرف را بگذارید و آن را روی حرارت ملایم اجاق‌گاز قرار دهید تا پنیر کاملاً آب شود.

 

گل‌های لازانیایی

اگر یک مهمانی جوانانه دارید و می خواهید   متفاوت و جوان پسند از آنها  پذیرایی کنید، پیشنهاد ماپخت  لازانیا  در قالب مافین است . این لازانیاها ی لقمه ای، هم خوشمزه هستند هم شیک و فانتزی .  خوردن و سرو آن هم مانند لازانیاهای معمولی دردسر ندارد.

 

20 روش پخت لازانیا که باید امتحان کنید (1)


مواد لازم  برای 4 نفر

1 بسته لازانیای 450گرمی

2 ق س روغن‌زیتون

4 حبه سیر رنده شده

1  تکه چوب دارچین

1 عدد پیاز خردشده

به میزان لازم نمک و فلفل

4  /1 پیمانه رب گوجه‌فرنگی

1 پیمانه گوجه‌فرنگی رنده شده

4 /1 پیمانه ریحان خردشده

400 گرم گوشت چرخ کرده

4 /3 پیمانه پنیر موزارلای رنده شده

4 /3 پیمانه پنیر پارمسان رنده شده

1 ق س آب‌لیمو


طرز تهیه:

1.  فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید. در یک قابلمه مقداری آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. حالا تکه‌های لازانیا را داخل آب جوش به مدت 4-3 دقیقه قرار دهید تا کمی نرم شوند. دقت کنید که آنها نباید بیش‌ازاندازه نرم شوند سپس آنهارا با آب سرد آبکشی کرده ، روی حوله تمیزی قرار دهید. در این فاصله داخل یک تابه روغن را بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. حالا سیر،پیاز و چوب دارچین را داخل آن بریزید و کمی تفت دهید. بعد از 2 1 دقیقه چوب دارچین را بیرون آورید. آنها را کمی تفت دهید تا نرم و طلایی شوند.

2. در این زمان گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و به مدت 3 -2 دقیقه به تفت دادن ادامه دهید. اکنون رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده، آن را با مواد مخلوط کنید سپس گوجه‌فرنگی رنده شده و ریحان را به مواد اضافه کنید. همه مواد را خوب باهم مخلوط کنید و حدود 40-30 دقیقه صبر کنید تا گوشت بپزد و مواد کاملاً به خورد هم بروند. در تابه را نگذارید.

3. در این میان در یک‌کاسه مناسب پنیرها،آب‌لیمو،مقداری نمک و فلفل را باهم خوب مخلوط کنید سپس آن را کنار بگذارید.

4. قالب‌های مافین را با کمی روغن چرب کنید.تکه‌های لازانیا را از وسط نصف کنید. حالا یک تکه از لازانیا را داخل یک قالب قرار دهید، 1 ق س از مخلوط گوشت را روی آن بریزید و سپس مقدار کمی از مخلوط پنیر را روی مواد بریزید. حالا یک تکه دیگر از لازانیا را با زاویه 90 درجه روی مواد قرار دهید طوری که لبه آن روی گوشه تکه زیرین قرار گیرد سپس مواد را به همان شکل لایه اول روی لازانیا بریزید.تکه دیگر لازانیا را مانند تکه دیگر روی مواد قرار دهید. دقت کنید تکه‌ها نباید کاملاًروی‌هم قرار گیرند. هر تعداد که می‌شود به همین شکل لایه‌ها را روی‌هم بچینید. همین کار را با قالب‌های دیگر انجام دهید سپس قالب‌ها را به مدت 30 -20 دقیقه داخل فر قرار دهید تا تکه‌های لازانیا کاملاًبرشته‌شده و پنیر آب شود.

5. لازانیا را با ریحان خردشده تزئین کرده و سرو کنید.



شارژ سریع موبایل