ندا نیک روش دوشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۳ - ۰۵:۰۰

اگر قصد بچه دار شدن دارید باید دور هر آن چه به صورت سرخ کردنی تهیه می‌شود را خطر قرمز بکشید. در غیر این صورت خدای نکرده خطر ابتلا به دیابت حاملگی را در دوره‌ی بارداریتان افزایش می‌دهید. نتایج پژوهش جدیدی که در مجله‌ی پزشکی Diabetologia به چاپ رسیده است نشان می‌دهد خانم‌هایی که به طور مرتب غذاهای سرخ کردنی می‌خورند در دوران بارداری خود بیشتر از دیابت حاملگی رنج می‌برند.در طول این پژوهش، محققان دانشگاه هاروارد پرونده‌ی پزشکی 15000 خانم را مورد بررسی قرار دادند.

این خانم‌ها به پرسشنامه‌هایی در خصوص رژیم غذایی و سبک زندگی‌شان که شامل میزان مصرف مواد غذایی سرخ کردنی، میوه و سبزیجات ، مصرف دخانیات و الکل بود پاسخ دادند.محققان با بررسی‌های بیشتر دریافتند خانم‌هایی که در طول هفته حداقل 7 مرتبه مواد غذایی سرخ کردنی مصرف می‌کنند 88 درصد بیشتر از خانم‌هایی که فقط یک بار در هفته غذاهای سرخ کردنی می‌خورند در معرض ابتلا به حاملگی بارداری قرار می‌گیرند.این خطر برای خانم‌هایی که هر هفته بین 4 تا 6 مرتبه غذاهای سرخ کردنی مصرف می‌کنند 16 درصد تخمین زده شده است.

 

دیابت بارداری: خطری برای سلامت مادر و نوزاد

به عقیده‌ی محققان اثرات مخرب و منفی مصرف مواد غذایی سرخ کردنی در ابتلا به دیابت حاملگی می‌تواند ناشی از تغییرات مواد غذایی در حین سرخ شدن باشد.نتایج این پژوهش نشان می‌دهد عدم مصرف مواد غذایی سرخ کردنی از سنین باروری برای سلامت مادرهای آینده بسیار مفید است.دیابت حاملگی معمولاً در طول سه ماهه‌ی سوم بارداری بروز می‌کند. این مشکل اغلب با افزایش وزن بیش از اندازه در ارتباط است.متأسفانه دیابت حاملگی خطر زایمان زودهنگام را افزایش می‌دهد و خانم‌ها را مجبور به زایمان سزارین می‌کند.

این نوع دیابت بر روی نوزادان نیز تأثیر می‌گذارد که اصلی‌ترین آن ماکروزومی جنین است یعنی تولد نوزادانی با وزنی بیشتر از وزن طبیعی.



شارژ سریع موبایل